V8club forum Seznam forumov V8club forum
American car club Slovenia
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Tehnični pregled
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    V8club forum Seznam forumov -> Problematika-Problems...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
miran



Pridružen/-a: 01.10. 2014, 07:50
Prispevkov: 241
Kraj: Gocan

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2020 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo offtopica:
Z RAMom sem vsako leto na tehničnem trepetal, če bo šel (pa naj gre homologo gor ali dol) skozi, ker kratke luči nimajo dvignjenega snopa na desni strani. Tak je pač predpis pri nas v Evropi in ni kaj. Lahko pa .... recimo, kontrolorji pri homologaciji in kasneje na tehničnih tega ne opazijo. In niso.
Sedaj pa sem se izneveril amerikancem in po dobrih 5 letih nabavil evropejca Embarassed . Novega, evropske znamke, narejenega v Evropi. Pri uradnem slovenskem uvozniku in trgovcu. Z LED lučmi ... in glej hudiča: snop luči je raven, nič dvignjen na desni strani. Kaj zdaj? So v EU spremenili kriterije glede snopa luči in sem prej trepetal zastonj? So uradni uvozniki homologirali avto, ki ni v skladu z EU predpisi???
Miran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alfaromeo



Pridružen/-a: 29.07. 2008, 14:10
Prispevkov: 1790

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2020 13:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Oni ne bi in ne bodo nič sekali. Saj so strokovnjaki. Jaz znam tudi razbijat.

In kavboj na tehničnem nima niti najmanjše osnove, da sumi o pristnosti dokumentov oziroma identifikacije številke, če le te ne najde... ker jo očitno išče na napačnem mestu...
tudi drugače vozilo z to vin številko ni bilo nikoli v registru ukradenih ali zaletenih...Simpl as that.


interceptor je napisal/a:
Ce hocete vedeti, obstajajo evropske direktive v katerih je lepo razlozeno, katere jih morajo imeti vozila, ki se pripeljejo iz tretjih drzav.


Seveda.
To potrjuje opravljena homologacija in homologacijski dokument.

Sicer pa če je identifikacijska številka res tak problem, potem mora biti obče znano, kje je odtisnjena ta je...a številka šasije.
Ima pa vsako vozilo drugje in drugače....
V tovarniških navodilih ni informacije, kje je številka šasije na školjki.
Piše, da je indetifikaciska številka za vetrobranskim steklom na armaturi. Wink
Tudi v tovarniških service manualih piše, da je nekje na školjki, kje točno pa ne piše. Piše pa da je točno na dveh ploščicah ki sta prinetani v motornome prostoru, poščici na armaturi in nalepki na vratih...

Kavboji so modeli na tehničnem pregledu, ker iščejo nekaj, pa ne vedo kje to je.

Kot bi pri mesarju iskal šraufenciger, vijake in matice. Ker tega nima, ga je potrebno namočit v reko... Ker direktiva trgovin, pravi da ima trgovina tudi matice in šraufe...

Konec koncev, neuki osebi ni potrebno vedeti koliko in katerega olja gre v motor, kot tudi ne, kje vse so identifikacijske številke vozila...
Ker ta neuka oseba ima vse potrebne podatke in dokumente = prometno dovoljenje in vozilo ima opravljeno homologacijo.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cruiser



Pridružen/-a: 24.04. 2006, 16:29
Prispevkov: 6769
Kraj: Lublana

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2020 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

interceptor je napisal/a:

Vsi bi radi bili kavboji, cist brezveze. Ce hocete vedeti, obstajajo evropske direktive v katerih je lepo razlozeno, katere jih morajo imeti vozila, ki se pripeljejo iz tretjih drzav.

Do sedaj je bila banana republika in se je vecino spregledalo, sedaj pa se bo zacelo komplicirat, ker bodo nadzori malo bolj podrobni, ker se kontrolorji bojijo za svoje sluzbe. Talo da ce kontrolorji ne najdejo stevilk sasij in tudi ni njihov problem kje so, da so vidne mora poskrbet lastnik vozila, in ti zapisejo to zadevo v kontrolno porocilo, je boljse da jih lastnik zacne iskat.

A se boste se vedno prepirali da so rdece utripalke dovoljene v evropi?
A se boste se vedno sprenevedali da stevilke sasije ce so na vozilu ali niso, ni vas problem?
Se hudo motite.


Pretiravaš. Dejstvo je, da nekateri "mojstri" na tehničnem mislijo, da so bogovi, ki imajo vedno prav. Pa nimajo! Nekateri so enostavno zabiti, nesposobni klošarji, točno to in še nekaj sočnih besed za počez sem pred kratkim na AMZS rekel dvema takima v obraz. Ja prepiral se bom kadar vem, da imam prav.
Ne bom zdaj tukaj pisal podrobnosti in problem res ni enak, kot ga ima alfaromeo, šlo pa se je za neko napako v dokumentih, je bila pa v igri tudi številka šasije ki je mimogrede nimam nikjer na šasiji vtolčeno ali lasersko vrezano oziroma, če je kdaj bila ni nikjer več vidna. Bistvo pa je, da sem jim predložil vso potrebno in z zakonom zahtevano dokumentacijo na katerih je celo pisalo, da "napako mora popraviti registracijska organizacija" ampak tista dva sta očitno bolj pomembna od države in vseh inštitucij in nasploh celega sveta in trdila, da to ni nič in moram ponovno na homologacijo. Sem klical na tri druge tehnične od tega dva AMZS in še eno drugo reg. organizacijo, povsod so mi potrdili, da tam govorijo neumnosti saj to lahko na vsakem tehničnem mimogrede popravijo. Tako se je tudi zgodilo, šel sem drugam kjer so vse popravili v nekaj minutah.

Tole s številko vtolčeno na šasiji bi res lahko že zdavnaj opustili, kot so že številko motorja. Še posebej je trapasto, ker jo itak lahko za nekaj evrov vtolčeš kamor želiš. Kaj je potem smisel? Pa kot vidimo in slišimo spodaj vtolčene številke itak niso obstojne zato pa zginejo in zato so pogruntali številke za šipo in med vrati pa pri nekaterih vozilih še kje drugje varne pred dežjem, umazanijo in zobom časa. Sploh pa ne vem kaj je problem, če številke ni na šasiji? Kaj naj bi to sploh pomenilo, da je to problem? Jaz edini problem vidim samo, da recimo številka je pa se ne ujem z dokumenti.

Pa še to. Kaj me najbolj razjezi pri teh šerifih na tehničnem. Najdejo neko napako, ok prav, če je napaka jo je potrebno odpraviti ampak daj potem pomagajo z pametnimi nasveti kako in kaj, naj te pravilno usmerijo. Naj bodo v pomoč človeku. Ampak ne nekateri, so raje žleht in nesramni in ti raje otežujejo čisto preprosto rešljivo težavo. Na srečo pa je tudi med tem kontrolrji na tehničnih normalnih, ki vedo kaj in kako in so ti tudi prpravljeni z informacijami pomagati.
_________________

www.cruisers-nation.com http://www.cruisers-austria.com www.rockabilly.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
alfaromeo



Pridružen/-a: 29.07. 2008, 14:10
Prispevkov: 1790

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2020 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Števlka šasije je odkrita. Cool

Je pod zadnjim desnim sedežem na robu pod tapeto.
Tapeto je potrebno malo odvihati.

Za expanzijsko posodo je nisem našel.

LP

p.s. Moram še preverit, ali je identična s preostalim štirimi številkami. Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
interceptor



Pridružen/-a: 05.10. 2017, 12:25
Prispevkov: 125

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2020 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ti napisal, moja oba imata tam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alfaromeo



Pridružen/-a: 29.07. 2008, 14:10
Prispevkov: 1790

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2020 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

interceptor je napisal/a:
Sem ti napisal, moja oba imata tam.


Sem napisal že včeraj Wink
alfaromeo je napisal/a:
Interceptor hvala.
Si potrdil informacijo, ki sem jo dobil zjutraj preko telefona in našel na internetu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Uros



Pridružen/-a: 04.03. 2011, 00:33
Prispevkov: 690

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2020 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še hujši kot kavbojci pa so šerifi.

Tisti, na tehničnem se imajo za na pamet naučit 27. členov, nato pa svojo poslanstvo izvajati skladno s tem. Veliko jih nalogo dobro opravlja. Po mojih izkušnjah kar vsi. A najdejo se tudi šerifi. In šerif je tisti, ki najde dodatne, nenapisane člene za katere se kar sam odloči, da danes pa veljajo. Ponavadi pa te člene sliši od kakšnega kavbojca.
Tako recimo en kavbojc trdi, da če na tehničnem nimaš VIN na šasiji, padeš tehničnega, ker da to piše v direktivi EU. Kavbojc direktive običajno ne zna navesti. Poznam vsaj enega. Šerif pa ga posluša in vedenje o direktivi prenese naprej na svoje stranke, ki pa res niso dolžne vedeti, niti tega, kaj VIN je, kaj šele kje je. In potem takšen siromak na tehničnem pade. Vrže ga pa šerif, ki je informacijo dobil od kavbojca.

Toliko o kavbojcih in banana republiki.

Drugače pa, kavbojci in šerifi, plačo vam dajem jaz. Smatrajtre mene kot davkoplačevalca, ker to tudi sem. Jaz sem davkoplačevalec. In dajem svoj denar za plačo zaposlenih, od katerih pričakujem da opravijo storitev tehničnega pregleda, po tistih 27. členih. Zato, šerifi, izvajajte 28., 29., 30., itd... člen doma, na svoji trati s svojim denarjem. Ne z mojim. Na tehničnih pa prosim brez UV svetilk in pincet zahtevati da ti nekdo trga tapeto pod zadnjim sedežem, da ti pokaže VIN na šasiji, ker da to piše v direktivi EU.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
interceptor



Pridružen/-a: 05.10. 2017, 12:25
Prispevkov: 125

PrispevekObjavljeno: 26 Avg 2020 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?d-49688-p=2&sop=2017-01-35

Preberi si 19 clen edino ce mislis da si davkoplacevalec in imas pravico biti nad zakonom.

Zato ker si nekateri po kavbojsko tolmacite zakone in potem je cel svet kriv ker nekoga vrzejo na tehnicnem.

Po zakonu moras stevilke sasije ocistiti in prikazati prosto na tehnicnem pregledu, ker to ni naloga kontrolorja in mu ni potrebno vedet za lokacije vin stevilk od kakih 500 avtov.

Naslednjic definiraj kdo so kavbojci in serifi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cruiser



Pridružen/-a: 24.04. 2006, 16:29
Prispevkov: 6769
Kraj: Lublana

PrispevekObjavljeno: 27 Avg 2020 04:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

interceptor je napisal/a:


Zato ker si nekateri po kavbojsko tolmacite zakone in potem je cel svet kriv ker nekoga vrzejo na tehnicnem.



Kot sem že napisal. Večkrat je problem izključno pri nekaterih šerifih na tehničnih, ker si oni po kavbojsko tolmačijo zakone. Wink
_________________

www.cruisers-nation.com http://www.cruisers-austria.com www.rockabilly.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Uros



Pridružen/-a: 04.03. 2011, 00:33
Prispevkov: 690

PrispevekObjavljeno: 27 Avg 2020 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

interceptor je napisal/a:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?d-49688-p=2&sop=2017-01-35

Preberi si 19 clen edino ce mislis da si davkoplacevalec in imas pravico biti nad zakonom.

Zato ker si nekateri po kavbojsko tolmacite zakone in potem je cel svet kriv ker nekoga vrzejo na tehnicnem.

Po zakonu moras stevilke sasije ocistiti in prikazati prosto na tehnicnem pregledu, ker to ni naloga kontrolorja in mu ni potrebno vedet za lokacije vin stevilk od kakih 500 avtov.

Naslednjic definiraj kdo so kavbojci in serifi.


Pa ti si nekam zabredel. Povezava ti sicer ne deluje, ampak niti ni potrebno da deluje, ker že vnaprej vem kaj piše, ti pa svetujem da si ti sam še enkrat prebereš, ampak malo bolj počasi. Lahko tudi 2x, če je treba.

Zabredel si zato, ker je nam vsem jasno, da morajo na tehničnem identificirati vozilo na podlagi številke šasije. In jasno je tudi, da te lahko zavrnejo, če številke ni, ali če je poškodovana, predrugačena,... Pogovarjamo se samo o tem, da številka je, lepa, očiščena, vidna ampak ali je lahko nekdo na tehničnem nezadovoljen, ko gleda to očiščeno in lepo vidno številko, ki je na ploščici za vetrobranskim steklom in ali ima pravico zahtevati da to isto cifro pokažeš nekje pod sedeži, ze kesonom, pod tepihom, ali kjerkoli že je. Ali te lahko vrže, če rečeš, da nimaš pojma kje je in da je niti nimaš namena iskati, ker jo že itak vidi za vetrobranskim? Praviš sicer, da kontrolor ne rabi vedeti kje vse so VIN številke za 500 avtov. Ja jasno da ne, hvalabogu. Tole bi res bilo noro. Ampak, a jaz pa to moram vedeti? Dobro premisli. Imamo institucije ki to morajo vedeti in te institucije imajo nalogo da to preverijo. In te institucije izdajo papir, da je vse OK. In ta institucija, ki to počne, ni tehnični. Niti to nisem jaz, ali ti.

Upam, da se ti sedaj že malo svita o kavbojih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
interceptor



Pridružen/-a: 05.10. 2017, 12:25
Prispevkov: 125

PrispevekObjavljeno: 27 Avg 2020 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nisem nic zabredel.
Nikoli nisem imel problemov pri uvozu ameriskih vozil, prav tako ne na tehnicnem in zakaj? Ker sem vedno vse sam pripravil.
Ti pa predlagam da podrobno preberes uradni list, vozilo mora imeti odtisnjeno stevilko sasije na nesnemljivem, nezamenljivem delu karoserije ali sasije, za katero pa mora lastnik vozila vedet.
Zdaj ce je pa kdo jezen, da ga tehnicnem zaradi tega zavrnejo pa mu ne moram pomagat.
Ko bos nabavil avto z slovensko prometno in z slovenskim potrdilom o skladnosti in te na tehnicnem pregledu obvestijo, da vozilo ne more opraviti tehnicnega pregleda, ker nima vseh 35 evropskih direktiv in jih seveda ne mores pridobit, ker vozilo ni bilo nikoli delano za evropski trg, stalo pa je dobrih deset jurjev. Kaj bos pa potem? No, da te slisim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Uros



Pridružen/-a: 04.03. 2011, 00:33
Prispevkov: 690

PrispevekObjavljeno: 27 Avg 2020 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še nikoli me niso zavrnli na tehničnem. Pa številko ima poleg tiste za vetrobranskim tudi na šasiji vtisnjeno. Samo jaz ne vem kje je. Tudi kontrolor ne ve kje je. Ampak dokler ima tisto za vetrobranskim, ki je lepa, vidna, čista, originalna, na podlagi katere opravi identifikacijo, niti ne rabi vedeti kje je. Niti ne more od mene zahtevati da mu pokažem neko redundanco. Pravtako te zaradi tega ne sme vrečt, ker nima nobene podlage za to. Če pa je koga vrgel zaradi tega, potem smo pa res tam. Pri kavbojcih. In to je problem naše države. Nismo mi heroji, ki plačujemo storitve in zahtevamo korektnosti, ampak tisi, ki dobijo naš denar, pa iščejo luknje za podjebavanje. Pri takšnih je dobro vedeti kakšen zakon ali člen.

PS: Sigurno poznaš primer, ko ti poštar hoče izročiti priporočeno pošiljko in pri tem zahteva osebno izkaznico, zato da te lahko identificira? Ali se ti je že kdaj zgodilo, da bi te po uspešni identifikaciji z osebno vprašal še za vozniško, ker osebna je lahko ponarejena? In ti recimo nimaš vozniške, ali pa rečeš da ne veš kje jo imaš. Kaj se zgodi potem? A ima pravico, da ti pošiljke ne izroči? Enako na tehničnem. Identificira te uspešno, nato pa zahteva še eno VIN kot redundanco? Zakaj že? Nima podlage. Ne poštar, ne kontrolor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alfaromeo



Pridružen/-a: 29.07. 2008, 14:10
Prispevkov: 1790

PrispevekObjavljeno: 28 Avg 2020 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

interceptor je napisal/a:
http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?d-49688-p=2&sop=2017-01-35

Preberi si 19 clen edino ce mislis da si davkoplacevalec in imas pravico biti nad zakonom.

Zato ker si nekateri po kavbojsko tolmacite zakone in potem je cel svet kriv ker nekoga vrzejo na tehnicnem.

Po zakonu moras stevilke sasije ocistiti in prikazati prosto na tehnicnem pregledu, ker to ni naloga kontrolorja in mu ni potrebno vedet za lokacije vin stevilk od kakih 500 avtov.

Naslednjic definiraj kdo so kavbojci in serifi.

Ali je omenenjei 19. člen iz drugegega pravilnika, predpisa, zakona???

Ali si imel v mislih tega?

19. člen (stanje vozila)
(1) Vozilo mora biti za tehnični pregled nepoškodovano in očiščeno.

(2) Kontrolor lahko odkloni izvajanje tehničnega pregleda vozila, če je tako okvarjeno, da tehničnega pregleda vozila ni mogoče izvesti v celoti (motor ne deluje, motor v slabem stanju ipd.) ali je vozilo poškodovano ali neočiščeno, razen kadar pregled takega vozila odredi policist ali inšpektor.


-------
Skladnost vozila je ugotovljena na homolgaciji.

Tehnični pregled pa ugotavlja tehnično ustreznost vozila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gorenski



Pridružen/-a: 14.02. 2010, 18:03
Prispevkov: 624
Kraj: Zreče

PrispevekObjavljeno: 28 Avg 2020 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To lahko gre v nedogled in nima smisla.... kontrolor te lahko vrže zaradi brezvezne minimalne napake, spet drugi te bo vseeno spustil zaradi dosti večje napake na avtu, tretji se bo le hotel slikati v avtu in bo vse brezhibno.
Tako pač to je in to vsi vemo - teorija je eno, praksa je drugo in to bo vedno tako, pa se lahko navaja ne vem kak uradni list in zakoni Cool Very Happy
_________________
1972 Cadillac DeVille 7.7
1956 Chevy Belair
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alfaromeo



Pridružen/-a: 29.07. 2008, 14:10
Prispevkov: 1790

PrispevekObjavljeno: 31 Avg 2020 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorenski je napisal/a:
To lahko gre v nedogled in nima smisla.... kontrolor te lahko vrže zaradi brezvezne minimalne napake, spet drugi te bo vseeno spustil zaradi dosti večje napake na avtu, tretji se bo le hotel slikati v avtu in bo vse brezhibno.
Tako pač to je in to vsi vemo - teorija je eno, praksa je drugo in to bo vedno tako, pa se lahko navaja ne vem kak uradni list in zakoni Cool Very Happy


Dokler so napake v njegovi domeni... Po tej točki pa je to potem republika banana.

In ima še kako velik smisel...

----

Pa, da še malo nadaljujem postopek tehničnega pregleda.

Ker ima ZJ 4 kolesni pogon preverjajo delovanje zavor vsakega kolesa posebaj, kar pomeni, da se vrti eno kolo naprej drugo nazaj. In obratno. Potem sledi enak postopek za zadnjo premo.

Ker ima vozilo LSD, nisem prepiračan, da je omenjeni postopek preverjenja zavor OK.
Ali se motim?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    V8club forum Seznam forumov -> Problematika-Problems... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.